Χορηγός Επικοινωνίας Δράσης Ναυτιλιακών Σπουδών

Η λειτουργία και οι επιχειρησιακές συνθήκες ενός εμπορικού πλοίου δημιουργούν από τη φύση τους πληθώρα περιβαλλοντικών ζητημάτων, τα οποία οι ναυτικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν σε καθημερινή βάση. Παράλληλα, η αύξηση της αυστηρότητας των σχετικών Κανονισμών, σε συνδιασμό με την ποινικοποίηση των περιστατικών εκούσιας ρύπανσης, κατατάσσουν την προστασία του περιβάλλοντος ως ένα από τα κυριότερα θέματα που απασχολούν τον Πλοίαρχο σήμερα.

Στο παρόν πρόγραμμα αναγνωρίζονται οι κυριότερες πηγές περιβαλλοντικών ζητημάτων στα εμπορικά πλοία και περιγράφονται οι τρόποι αντιμετώπισης και διαχείρισής τους. Απώτερος σκοπός είναι να λειτουργήσει το πρόγραμμα αυτό ως ένας «οδηγός επιβίωσης» (survival guide) τόσο για τον Πλοίαρχο/Αξιωματικό του Εμπορικού Ναυτικού, όσο και για οποιονδήποτε απασχολούμενο στην Εμπορική Ναυτιλία.

 

Σε ποιους απευθύνεται – Δικαίωμα συμμετοχής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές και απόφοιτους σχολών Εμπορικής Ναυτιλίας, Ναυτιλιακών Σπουδών, Ναυπηγικής, Μηχανολογίας. καθώς και σε φοιτητές και απόφοιτους διαφόρων κλάδων που επιθυμούν να εισέλθουν στη Ναυτιλιακή Βιομηχανία, όπως οικονομολόγοι, Πολιτικοί Επιστήμονες, Κοινωνιολόγοι . Επίσης το πρόγραμμα απευθύνεται σε Αξιωματικούς του Ε.Ν.

Αίτηση για τη θεματική ενότητα μπορούν να κάνουν :

– απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής

– απόφοιτοι ΙΕΚ και Λυκείου με σημαντική εργασιακή εμπειρία

 

Εκπαιδευτές του προγράμματος

Μιχαήλ Ορφανός

Τίτλος: Πλοίαρχος Α΄Ε.Ν.

Ισίδωρος Παχουνδάκης

Τίτλος: Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Σχολής Πλοιάρχων, Κέντρου Επιμορφώσεως Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού

Στράτος Σπύρου

Τίτλος:Executive Director Department of Greece Institute of International Nautical Studies

 

 

Διάρκεια προγράμματος – κόστος και δήλωση συμμετοχής

Η χρονική διάρκεια του προγράμματος θα είναι 11 εβδομάδες και ώρες που αντιστοιχούν στην επιτυχή ολοκλήρωση του είναι εκατό (100) ώρες. Το κόστος του προγράμματος θα είναι 250 Ευρώ και θα καταβάλλεται είτε εφάπαξ πριν την έναρξη των μαθημάτων,  είτε σε δύο ισόποσες δόσεις μια πριν την έναρξη των μαθημάτων και μια μετά την ολοκλήρωση της 5ης εβδομάδας. Η κατάθεση των διδάκτρων γίνεται στο λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών ALPHA BANK 534002001000029 (IBAN GR11 0140 5340 5340 0200 1000 029) ενώ απαραίτητη είναι η αναγραφή του ΟΝΟΜ/ΝΥΜΟΥ του συμμετέχοντα και του κωδικού Ε580 στο πεδίο σχόλια του καταθετήριου.  Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής. Οι εγγραφές είναι ανοικτές καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Για τη διοικητική ολοκλήρωση της εγγραφής σας, στείλτε μας, τέλος, συμπληρωμένο το έντυπο Στοιχεία Δικαιούχου (αρχείο doc) σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Στείλτε μας συμπληρωμένο το συνημμένο, επεξεργάσιμο αρχείο word (doc) γράφοντας το ονοματεπώνυμο σας και στο όνομα αρχείου. Δηλαδή εάν το όνομά σας είναι Νίκος Παπαδόπουλος μετονομάστε το αρχείο σε «Στοιχεία Νίκος Παπαδόπουλος.doc«.
  2. Δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο «Τραπεζικά Δεδομένα»
  3. Δεν χρειάζεται να υπογράψετε το έγγραφο.

Λεπτομερείς πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναγράφονται στον πλήρη οδηγό σπουδών.